Det jyske flymetropol Billund Lufthavn

Navnet er Billund Lufthavn og den er placeret midt ude i næsten ingenting, men dette findes der en god grund til. Lufthavnen blev i sin tid grundlagt af en koncern direktør i 1961, som en privat flyvestation. Men med tiden blev flere og flere omkring liggende foretagender interesseret i at realisere et projekt, der skulle gøre Billund til jydernes foretrukne lufthavn. Det lykkedes hurtigt med stærkt økonomiske partnere at rejse pengene til at gøre den lille private landingsbane med en tilhørende hangar til en lidt større offentlig lufthavn. Projektet tog hurtigt fart og allerede i 1966 stod den første terminalbygning klar til at tage imod og sende passagerer af sted fra Billund. Med tiden blev Billund Lufthavn udvidet stille og roligt, hvilket gav anledning til skabelsen af mange nye jobs. Dette var med til at booste Billund meget voldsomt, da man nu havde både en forlystelsespark og lufthavnen placeret lige op af hinanden. Samtidig nød forlystelsesparken godt af lufthavnens placering, da det var lettere for internationale gæster at komme til og fra Billund.

Billund Lufthavn A/S bliver en realitet

Billund lufthavn set fra luften

Billund lufthavn set fra luften

I 1997 efter nogle år med god succes valgte man yderligere, at Billund Lufthavn skulle udvides nærmere mod det vi kender den som i dag. Der blev afholdt en arkitektkonkurrence, hvor man kunne komme med sit bud på, hvordan den nye terminal skulle se ud. Det blev et glimrende arkitekt firma der vandt. Den nye passagerhal blev på intet mindre end fyrretusinde kvadratmeter, hvilket var meget uhørt taget i betragtning af lufthavnens hidtidige størrelse. Den nye hal skulle håndtere alle normal passagerer, der skal indenlands og udenlands. Mens den gamle del skulle håndtere privat- og fragtflyvning. Den nye passagerhal gav på mange måder Billund Lufthavn et nyt pust.

Billund Lufthavn skabte udvikling i lokalområdet

Med tiden har lufthavnen og forlystelsesparken udviklet sig til et varemærke for området. Senere hen er der kommet et vandland og feriehus kompleks til. En ting som mange langvejsfra nyder meget godt af. Derfor kan man godt betegne Billund Lufthavn, som lidt af en solstrålehistorie, der startede op, som en meget ubetydelig privat landingsbane til et udrejsepunkt for rigtig mange danske feriegæster. Billund Lufthavn er da også meget præget af de omkring liggende seværdigheder. Dette kan man se ved, at der rundt omkring i lufthavnen findes reklamer og andet, der indikerer, at man samarbejder for at få det optimale ud af de muligheder man har.